Jaarthema 2019-2020

Jaarthema

Ieder schooljaar besteden wij in alle groepen tijd aan het jaarthema dat alle basisscholen in Ter Apel hanteren. Vanuit de gemeente worden activiteiten georganiseerd waaraan gemiddeld gezien alle groepen een keer deelnemen per jaar. Het jaarthema hangt samen met het algemene onderwijsthema ‘Ik in de wereld’ en kent een cyclisch karakter. In het komend schooljaar staat het thema “Ik in mijn omgeving, gezond gedrag” centraal. Als school besteden we hier onder meer aandacht aan door bezig te zijn met gezond bewegen. Ook zullen de onderwijsthema’s van de thematalentlessen hierbij aansluiten. Van januari tot en met maart staat het thema “Dit ben ik” centraal. Binnen dit thema worden onder meer dans- en dramalessen aangeboden.

Thema 2019-2020

• Thema schooljaar 2019 – 2020: “Ik in mijn omgeving, gezond gedrag”.
  • Thema schooljaar 2020 – 2021: “Ik in mijn omgeving, veiligheid en goed burgerschap”.
  • Thema schooljaar 2021 – 2022: “Ik in mijn omgeving, historie”.
  • Thema schooljaar 2022 – 2023: “Ik in mijn omgeving, natuur en milieu
De school voor wereldwijze kinderen